dimarts, 9 de juny del 2015

PROVA PAU, PROVA DE SEDUCCIÓ

Acabo de veure per la televisió estudiants abans d’entrar a les proves PAU, fent un repàs de darrera hora. Més que res, és un exercici  mental per agafar més confiança abans de la prova. No és moment d’adquirir nous coneixements, sinó de tenir ben organitzats i connectats els que ja tenim. El quadre general d’ahir intenta contribuir a aquest repàs final.

Per altre banda, no cal oblidar que sovint els resultats de moltes proves de filosofia queden per sota de les expectatives per no fer el que és demana i no adaptar-se a la prova.

Les respostes han de ser precises i, especialment la 3 i la 4, breus. Evitar exposicions generals del pensament de l’autor que substitueixin la resposta directa a la pregunta 3 és molt important. No caure en una comparació d’altres temàtiques i, sobretot, centrar-se en el que es demana comparar és fonamental en la 4. 

Només cal recordar que el corrector no té una cinquantena d’exàmens per endavant, sinó 500! Si una prova de filosofia requereix per a corregir-la, pel cap baix, uns 10  minuts de mitjana, són més de 80 hores, és a dir, 8 hores corregint, durant 10 dies consecutius, això és una veritable tortura per un professor de filosofia! No fer patir al corrector és bàsic per aconseguir uns resultats bons.

Seduïu (intel·lectualment, és clar) al vostre corrector/a, aquesta és la veritable prova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada