dijous, 5 de juny del 2014

PREPARACIÓ PAU II

Després del repàs temàtic de les principals qüestions tant de filosofia teòrica com pràctica, amb la finalitat d’aconseguir una visió global i interrelacionada de l’esdevenir de la filosofia occidental, és convenient rellegir els textos més significatius dels autors seleccionats per les PAU.

No es tracta, evidentment, de tornar-se a llegir tots els textos que hem treballat durant el curs. Però, sí de recordar la seva estructura i el desenvolupament que hi trobem de les principals tesis de cada autor. Per comprendre bé un fragment aïllat, i poder fer una bona prova, s'ha de posar en relació amb el seu context, conèixer d’on ve i cap on va. Per això, cal tenir molt clar l’itinerari que segueix cada un els capítols de les obres seleccionades. 

A més, la segona lectura d’aquets fragments significatius constituirà la millor guia per determinar quins conceptes i aspectes cal repassar de cada autor. Si tenim clar que és el que ens podem trobar, per exemple, en els textos de Plató, serà molt més fàcil saber que s’ha de repassar el paral·lelisme entre les classes socials i les parts de l’ànima, però que no cal perdre temps en el mite del demiürg o en la definició de l’amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada