diumenge, 9 de juny del 2013

PREPARACIÓ PAU IV: SELECCIÓ I ADAPTACIÓ

Després d’una breu treva provocada per la visita d’uns amics en motiu de la fira de cervesa artesana de Mediona celebrada ahir, encarem la recta final de la preparació de la prova PAU. Precisament , les circumstàncies actuals, amb limitacions mecàniques, que no m’han permès aprofitar del tot una festa grossa en el calendari anual, amenaçada també per un parell d’aiguats intensos, em motiven a fer una darrera reflexió.

Maquiavel, al final de El príncep, ens parla de com la sort, la fortuna o el que no està a les nostres mans en el seu vocabulari renaixentista, determina parcialment, el 50 %, del que ens passa. Però l’altra part, el que anomena la virtut o el que està sota el domini de la nostra voluntat, en determina l’altra meitat. No està en mans humanes evitar que es produeixin inundacions, però sí la possibilitat de prevenir i reduir els seus efectes. No està ni a les meves ni a les vostres mans el que pot sortir i el que poden preguntar a la prova de selectivitat, però sí que podem determinar la preparació i l’actitud per encarar-la. 

La prova requereix, abans que res, habilitat i capacitat de resposta davant d’un text o una pregunta no previstos. Com quan en un partit de basquet l’equip contrari et fa una tàctica imprevista: es demana un minut de temps mort per reconsiderar quins poden ser els millors elements i la millor estratègia per poder superar-la amb èxit. El que és segur és que teniu els suficients recursos a la vostra disposició per poder imposar-vos davant de qualsevol dificultat que comporti la prova, sigui quina sigui, el que cal es que els poseu en joc per treure el màxim rendiment. I això, implica sobretot que us sapigueu adaptar a la prova i que no vulgueu adaptar la prova a les vostres expectatives a priori. Com en la selecció natural només sobreviuran els que s’adaptin a les circumstàncies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada